Mitä tehdä matkalla?

Mitä tehdä matkalla?
Hyvä suunnittelu antaa matkallenne alustan, jonka päälle on helppo rakentaa palasista toivomanne kokonaisuus. Olipa kyseessä sitten ryhmänne ensimmäinen tai kymmenes matka tällä kokoonpanolla, ja olittepa sitten lähdössä lähelle tai kauas, alkuun kannattaa miettiä, minkälaisia odotuksia matkaan kohdistuu.


Mitä haluatte matkalla tehdä? Mitä matkasta olisi kiva jäädä käteen? Onko kyseessä hupimatka kaveriporukalla, työporukan virkistysmatka, nuorten oppilainen leirikoulu, lukiolaisten opintomatka, aikuisopiston kielikurssilaisten kulttuurimatka vai jonkun ihan muun ryhmän ihan muu matka?

Olipa matkan tarkoitus mikä tahansa, on se hyvä selvittää niin itsellenne kuin meille hyvissä ajoin, jotta suunnittelu ja toteutus onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Lukaise opintomatkan suunnittelun muistilista ja sivun lopusta vastaavia vinkkejä muiden ryhmämatkojen suunnitteluun.


Opintomatkan suunnittelu

Kun suunnittelet opintomatkaa, vastaa seuraaviin kysymyksiin:

 • Haluatko matkalle tietyn teeman? Vai onko kyseessä matka, jonka pääasiallinen tarkoitus on ylipäätänsä yhdessäolo, uuden kulttuurin kohtaaminen?
 • Liittyykö matka johonkin tiettyyn kurssiin tai opintokokonaisuuteen?
 • Tarvitsetko matkan aikana ryhmälle varsinaisia opiskelutiloja?
 • Minkälaisia opintovierailuita ja muita aktiviteetteja haluat sisällyttää opintomatkaan?
 • Mikä on paras aika lukuvuodessa opintomatkalle? Onko aikataulussa joustovaraa?
 • Kuinka pitkä opintomatka teidän on mahdollista toteuttaa? Onko rajoitteena budjetti, muiden kuin opintomatkaan liittyvien opintojen eteneminen, vai jokin muu? Onko matkan kestossa joustovaraa?

Kun osaat vastata edes osaan näistä kysymyksistä, ota yhteyttäautamme yhdistämään toiveesi konkreettisiin vaihtoehtoihin. Koska opintovierailuja voi tehdä niin monenlaisiin kohteisiin, emme mitenkään pysty listaamaan kaikkia vaihtoehtoja näillä nettisivuilla. Siksi kannattaa aina ottaa yhteyttä ja kertoa toiveista – ammattitaitoiset ryhmäasiantuntijamme löytävät varmasti ryhmällenne täydellisen ehdotuksen! 

Kurkkaa myös, miksi erityisesti ryhmämatkalla on hyödyllistä, että ostat reissun osat (vähintään lennot ja majoituksen) samasta paikkaa.

Mitä tehdä opintomatkalla
 

Muun ryhmämatkan suunnittelu

Ryhmämatkoihin on lukemattomia vaihtoehtoisia toteutustapoja, aivan kuten erilaisia ryhmiäkin. Ryhmämatkojen suunnittelu kannattaa aloittaa seuraavien kysymysten pohtimisella:

 • Toimitko yksin ryhmäjohtajana vai suunnitteletteko matkaa porukalla?
 • Minkälaisia toiveita ryhmän jäsenillä on matkaa koskien?
 • Onko matkallanne jokin tietty teema, jonka ympärille voimme rakentaa matkaohjelmaa?
 • Mitä ehdottomasti haluatte matkalla nähdä ja tehdä, ja mitkä ovat ne asiat, joista voitte karsia tarvittaessa?
 • Kuinka kauan voitte olla matkalla? Onko päivämäärissä joustovaraa?
 • Minkälainen on budjettinne?

Kurkkaa ideoita työ- ja harrasteporukoiden virkistysmatkoista ja urheiluseurojen ja kaveriporukoiden urheilumatkoista

Huom! Kun buukkaat ryhmämatkan osat meiltä, sen sijaan että ostaisit kaikki reissun osat eri tahoilta, saa matkanne valmismatkan turvan kuluttajasuojalain mukaisesti. Lue ihmeessä, miksi tämä on HYVÄ asia sinulle!

 

Valmiina reissusuunnitteluun? Soita tai laita meille sähköpostia ja kerro idoistasi. Aloitetaan ryhmäsi matkasuunnittelu vaikka heti! 

Kysy ryhmämatkoista
Me vastaamme
Ota yhteyttä