Opintomatka Müncheniin

Opintomatka Müncheniin - Marienplatz Aerial
 

Opintomatka Müncheniin

Opintomatka Müncheniin sekä loistavaa vastinetta rahoille että mielenkiintoinen ja antoisa kohde akateemiselta kantilta tarkasteltuna. München on erityisen osuva vaihtoehto saksan kieleen, historiaan, kulttuuriin ja valtiotioppiin keskittyville opintomatkoille.


München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, ja sillä on lukuisia ja taas lukuisia opintovierailukohteita tarjottavanaan eri alojen opiskelijaryhmille. München on rikas niin historialtaan kuin kulttuuriperinnöltäänkin, minkä lisäksi kaupunki tunnetaan kansainvälisesti taloudellisena voimakeskuksena.

München houkuttelee vierailijoita nähtävyyksillään, eloisalla urbaanilla kulttuurielämällään sekä kuuluisilla urheilutapahtumillaan. Ja koko kokemus on tietenkin paketoitu tunnettuihin saksalaisiin hyveisiin: tinkimättömyys, laatu, huomaavaisuus ja palvelualttius.  

Opintomatka Müncheniin - Karlsplatz

Münchenin historiaa

München perustettiin vuonna 1158, kun herttua Henry the Lion alisti paikalla sijainneen munkkien siirtokunnan. Kylästä muodostui nopeasti Saksan ja koko Euroopan kulttuurin keskus. Erityisesti 1500-luvulla Müncheniin saapui paljon taiteilijoita, ja kun 1806 Saksan kuninkaalliset muuttivat virallisesti kaupunkiin, sen asema maailmankartalla vahvistui entisestään. Moni tämän päivän Münchenin tärkeistä instituutioista ja klassisiksi luokitelluista rakennuksista sai alkunsa tuona aikana.

Vähemmän mairitteleva historian osuus Münchenin tarinassa on kaupungin keskeinen rooli kansallissosialistisen Saksan nousussa 1920-luvulla ja natsi-Saksan kukoistuksessa koko sen aikakauden ajan. München kärsi massiivisesti toisen maailmansodan aikana, jolloin lähes koko kaupunki tuhottiin maan tasalle. Paikallisilla oli kuitenkin tarkat tiedot ja piirrustukset tallessa, joten kaikki keskeisimmät monumentit rakennettiin uudestaan alkuperäisissä muodoissan. 

München - Kulttuurin kehto

München Altstadt on kaupungin historiallinen keskus. Kaupunginosan kapeat, erikoiset kadut antavat osviittaa menneistä ajoista, vaikkakin moni alueen kauniista rakennuksista on itse asiassa rakennettu vasta toisen maailmansodan jälkeen. Täältä löydät kotoisia kahviloita, ravintoloita ja erikoisruokakauppoja sekä vieri vieren trendikkäitä putiikkeja ja kirpputorimyymälöitä. 

Münchenin tärkeimmät nähtävyydet ovat

 • Hofbräuhaus, legendaarinen oluttupa 
 • Nymphenburgin linna kaupungin länsiossa
 • Marienplatz ja kaupungintalo
 • St. Peter -kirkko
 • Goottilainen Frauenkirche
 • Renessanssiaikainen Michaelskirche
 • Barokkia edustava Theatinerkirche
 • Asamkirche (barokki)
 • Kansallisteatteri
 • Residenz-palatsi
 • Deutsches-museo
 • Bayerisches-kansallismuseo
 • Englantilainen puutarha
 • Hofgarten ja Diana-paviljonki
 • Allianz Arena, jalkapallojoukkue Bayern Münchenin kotiareena

Münchenin talouskeskus

München on Saksan talouden keskus, joka tuntuu pärjäävän hämmästyttävän hyvin myös asukkaidensa työllistämisessä. Kaupunki on monen suuren saksalaisyrityksen, kuten BMW:n, Siemensin ja Allianzin, päämajapaikka. Münchenin taloudellinen vaikutuspiiri ulottuu pitkälti sen maantieteellisten rajojen ulkopuolelle. Kaupungin asema talouskeskuksena tarjoaa opintomatkaryhmille mahdollisuuksia erilaisiin mielenkiintoisiin yritysvierailuihin. 

München - olutta ja urheilua

Olut ja urheilu liittyvät erottomattomasti Müncheniin. Kansainväliseksi tapahtumaksi paisunut vuosittainen Oktoberfest on varsin selvä osoitus paikallisten kiinteästä suhteesta olueeseen. Ja silloin kuin olut ei ole Münchenin puheenaihe niin jalkapallo on. Kaupungin ehdoton ylpeydenaihe on paikallinen jalkapallojoukkue, Bayern München. Hyvä tapa tutustua saksalaiseen, ja erityisesti münchenilaiseen, urheilukulttuuriin on hankkiutua Allianz-stadionille seuraamaan ottelua. Vaikka jalkapallo ei olisikaan ryhmänne erityinen intohimo, on illanvietto stadionilla suositeltavaa tunnelman ja itse stadionin arkkitehtuurin vuoksi.  

Opintomatka Müncheniin - Baijerilainen olutpanimo

Opintovierailukohteita Münchenin ulkopuolella

Münchenissä riittää näettävää, koettavaa ja opittavaa vaikka kuinka pitkäksi aikaa ja useammankin opintomatkan verran, mutta siitäkin huolimatta on mainittava, että koko Baijerin alue tarjoaa huikeita kohteita ja maisemia opintomatkalaisille. 

 • Neuschwansteinin linna 1800-luvulta, n. 130 kilometriä Münchenistä 
 • Linderhofin palatsi, n. 100 kilometriä Münchenistä  
 • Wiesin pyhiinvaelluskirkko 1740-luvulta, n. 100 kilometriä Münchenistä  

 

Lähde opintomatkalle Müncheniin – et varmasti kadu päätöstä! 

Pyydä tarjous
Aloita

 

Ota yhteyttä