Praha: tiimihenkeä ja historian havinaa

Opintomatka Tšekkeihin
Ryhmämatkojen asiantuntijamme Roosa lähti testaamaan, mitä Tšekeillä on tarjota eri ryhmille niin majoitusten kuin nähtävyyksienkin suhteen. Alta voit lukea Roosan matkan kohokohdista ja matkakuvia löydät lisää KILROYn Instagramista!

4 yötä Tšekeissä

Alk. EUR 390,- / hlö
4 yötä Tšekeissä
4 yötä Tšekeissä
Ryhmähinta sisältää lennot, majoitukset, kuljetukset, suurimman osan ruokailuista, sekä runsaasti aktiviteetteja! Näihin lukeutuu mm. Prahan kaupunkikierros, maastopyöräilyä, koskenlaskua ja kiipeilyä.
Kysy tarjous!

Historiaa ja nykytaidetta Prahassa

Saavuttuamme Prahaan tapasimme heti lentokentällä paikallisoppaamme, kenen johdolla suuntasimme tutustumaan Terezinin keskitysleirille. Kohde on mielenkiintoinen päiväretkikohde n. 50 km Prahasta pohjoiseen, ja on helppo toteuttaa esimerkiksi saapumisen yhteydessä tai puolen päivän mittaisena retkenä Prahasta käsin. Vaikka vankileirillä vallitsee surullinen ja aavemainen tunnelma, on retki silti todella suositeltava kohde opiskelijaryhmille, jotka haluavat tutustua toisen maailmansodan aikaiseen historiaan! Linnoituksen lisäksi retkeen on helppo yhdistää vierailu Magdenburgin parakissa, jossa on esillä juutalaisvankien tekemää taidetta.

Seuraavana aamuna pääsimme tutustumaan viehättävään Prahan kaupunkiin jalkaisin kaupunkikierroksella. Tyypillisesti kaupunkikierros ryhmille aloitetaan kaupungin yllä kukkulalla sijaitsevalta Prahan keskiaikaiselta linnalta, josta avautuu upeat näkymät alas Prahan keskustaan! Kukkulalla sijaitsevalle linnalle pääsee halutessaan kävellen, mutta suosittelemme matkaa raitiovaunulla, jotta energiaa säästyy myös paluumatkaan. Ratikkamatka ylös on myös itsessään jännittävä kokemus! Kaupunkikierros jatkui linnalta alas vanhaan kaupunkiin, jossa tutustuimme suosituimpiin nähtävyyksiin. Vltava-joen ylittävä Kaarlensilta on erityisesti iltahämyssä upea paikka kaupungin ihasteluun...

Prahan vanhaa kaupunkia

Päivämme kruunasi illan black theatre -esitys, joka on perinteinen tsekkiläinen teatteriesitys ja yhdistää nykytanssia sekä improvisaatiota. Erityistä kielitaitoa ei tämän esityksen katselemiseen tarvita, sillä esitys perustuu täysin pantomiimiin, eikä vuorosanoja ole lainkaan. Visuaalisesti vangitseva kokemus, joka on sopiva ilta-ohjelma kaikenikäisille ryhmille!

Škodan konepajakonserni ja Kozelin panimo

Ohjelmaamme mahtui myös paikallisiin yrityksiin tutustumista. Tsekkiläisten ylpeys on valtava Škodan konepajakonserni, joka työllistää yli 20 000 henkilöä. Ryhmämme pääsi tutustumaan autojen kokoamiseen lähietäisyydeltä n. 90 minuutin mittaisella kierroksella. Päivän lopuksi pääsimme tutustumaan myös Kozelin panimoon. Englanninkielinen kierros panimossa oli kestoltaan n. 1,5 tuntia ja kierroksen aikana kuulimme tilan historiasta, oluen tuottamisprosessista ja markkinoinnista. Iän sallimissa rajoissa oluita on mahdollista päästä myös maistelemaan panimon kellarissa. Myös ilman maistiaisia panimovierailu on mielenkiintoinen ohjelmavaihtoehto, jossa valmistusprosessiin pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä.

Tiimihenkeä ja aktiviteetteja Cesky Raj -luonnonsuojelualueella

Cesky Raj:n luonnonsuojelualueella pääsimme tutustumaan yhteistyökumppanimme tarjoamiin aktiivileirikoulun tuotteisiin. Heti saavuttuamme saimme adrenaliinipiikin kokeilemalla yösuunnistusta meille täysin tuntemattomassa maastossa majapaikkamme ympäristössä. Tämä aktiviteetti osoittautui todella hauskaksi ja jännittäväksi, ja on myös erinomainen tiimihengen luoja, jossa mukana myös ripaus kilpailuhenkisyyttä!

Aktiviteettien täyteinen luonnonpuisto: Cesky Raj

Kävimme myös kiipeilemässä ”Tsekin Dolomiiteilla” eli Suché Skályn hiekkakivimuodostelmilla, joista alue on erityisen tunnettu. Täällä myös aloittelijat pääsevät testailemaan kiipeilyn saloja turvallisesti koulutettujen oppaiden johdolla, ja tietenkin upeissa maisemissa! Päivämme jatkui melonnalla Jizera-joen halki, jonka jälkeen hurautimme potkupyörillä seuraavaan kohteeseemme: päivän viimeinen aktiviteetti oli mukaansa tempaava luola- ja köysiseikkailu! Ryhmämme lähti siis suunnistamaan luolien sisälle ja tasapainoilemaan köysiä pitkin rastilta toiselle. Tässäkin avainsama oli tiimityöskentely, sillä ryhmäläiset tarvitsevat toistensa apua päästäkseen paikasta A paikkaan B!

Viimeinen päivämme Cesky Raj:ssa päättyi Hrubá Skalán linnaan, johon meille oli viritelty kalliorotkon yli kiitävä zip wire. Lisäksi pääsimme testaamaan jousiammunta-taitojamme. Päivän lopuksi pääsimme kokeilemaan vauhdin hurmaa huristelemalla maastopyörillä alueen upeilla serpentiiniteillä ja vehreissä maisemissa – täydellistä!

 

Prahan ja Cesky Raj:n yhdistäminen on helppoa, ja yhdistelmä sopii kaikenikäisille ryhmille. Kiinnostus liikunnallisia aktiviteetteja kohtaan on plussaa, mutta minkäänlaista superkuntoa ei vaadita, sillä myös vähemmän urheilullisille ryhmäläisille voidaan tarjota vaihtoehtoista versiota kustakin aktiviteetista. Kaikissa aktiviteeteissa keskitytään tiimihengen luomiseen ja yhdessä tekemiseen – loistava yhteishenki matkan lopuksi on siis taattu!

Harkinnassa ulkomaan opintomatka?
Lue lisää Prahasta!

 

Ota yhteyttä