Italia - Roosan opintomatka

Opintomatka Italiaan
Italia, täältä tullaan! Italia on erittäin suosittu opintomatkakohde niin koulu-, yliopisto- kuin harrasteryhmienkin kesken. Järjestämme Italiaan paljon viinin ja ruoan ympärille räätälöityjä ryhmämatkoja, kieleen ja kulttuuriin keskittyneitä ryhmämatkoja sekä eri oppiaineisiin ja ammattialoihin liittyviä opintomatkoja.

Ryhmämatkojen asiantuntijamme Roosa lähti testaamaan, mitä Italialla on tarjota eri ryhmille niin majoitusten kuin nähtävyyksienkin suhteen. Alta voit lukea Roosan matkakokemuksesta ja matkakuvia löydät lisää KILROYn Instagramista!

Opintomatka Italiaan 2015

Opintomatka Italiaan - Rooman nähtävyydet ja majoitus

Aloitimme opintomatkamme Roomasta, jossa yövyimme matkan ensimmäiset 4 yötä. Historiallisessa kaupungissa riittää nähtävää useammaksikin päiväksi, ja mekin tietenkin pyrimme mahduttamaan aikatauluumme niistä parhaat! Perinteisten nähtävyyksien, kuten Colosseumin, Forum Romanumin ja Vatikaanin lisäksi voinkin nyt suositella ryhmässä matkaaville myös vaihtoehtoista ohjelmaa Roomassa, kuten jännittävän Treasure Hunt ”aarrejahdin”. Tässä vierailijat pääsevät arvoituksia ratkomalla tutustumaan Rooman tunnettuihin nähtävyyksiin ja monumentteihin, ja oppivat samalla kaupungin historiaa mieleenpainuvalla tavalla. 

Päivät upeassa Roomassa sisälsivät myös runsaasti hotelli- ja hostellivierailuja tarjoamiimme majapaikkoihin, sillä kyky taata laadukas majoitus kuuluu olennaisena osana toimintaamme. Lisäksi hotelleihin tutustuminen antaa oivallisen mahdollisuuden nähdä paikan päällä kuinka eri hotellit soveltuvat erilaisten kohderyhmiemme toiveisiin ja tarpeisiin, sekä mikä sijainti antaa ryhmillemme parhaan mahdollisen lähtökohdan kaupunkiin tutustumiselle. Suurin osa Rooman hotelleistamme sijaitsee Terminin alueella, joka on ryhmille kätevä sijainti Roomassa liikkumisen kannalta. Monet nähtävyyksistä sijaitsevat näin kävelyetäisyydellä, ja kävely Roomassa itsessäänkin kyllä kannattaa! Kaupungin ihastuttava tunnelma ja ympäröivät upeat rakennelmat nappaavat kyllä jokaisen huomion. 

Firenze: kulttuuria, ruokaa ja viinitiloja

Rooman vierailun jälkeen jatkoimme kohti Toscanan aluetta ja kaunista Firenzeä. Itse asiassa, Rooman yhdistäminen Firenzeen (tai oikeastaan mihinkä tahansa muuhunkin Toscanan alueen kaupunkiin) samalla matkalla on todella helppoa! Matka kestää vain 1,5 tuntia ja esimerkiksi junalippujen tai muun kuljetuksen varaus etukäteen onnistuu helposti koko ryhmälle.

Itse valitsimme Firenzen Toscanan alueen tukikohdaksemme, sillä täältä käsin päiväretket lähialueille onnistuivat enemmän kuin hyvin. Firenze on kaupunkina hyvin helposti lähestyttävä pienen kokonsa vuoksi ja tuo mukavaa vastapainoa vilkkaalle Roomalle. Kohteena sillä on myös paljon annettavaa niin opiskelijoille kuin aikuisryhmillekin, historiallisen antinsa sekä rikkaan taidekulttuurinsa vuoksi. Kaupungissa ei tekeminen ja näkeminen lopu kesken: Santa Maria del Fioren –katedraali hallitsee keskustan katukuvaa ja sen ympäristössä on ihania pikkukujia sekä hyvät ostosmahdollisuudet. Myös toscanalainen ruoka on erinomaista... ei siis yllätä, että italialaiset kokkauskurssit ovatkin suosittu lisä opintomatkan ohjelmaan! Vierailimme myös mm. Chianti-viiniä ja oliiviöljyä tuottavalla luomutilalla, jossa pääsimme tutustumaan paikallisten viljelijöiden toimintaan ja maistamaan herkullisia paikallistuotteita.

Paras aika matkustaa Italiaan

Suosituin matkustusaika Italiaan on meillä joko keväällä tai alkusyksystä. Tänä vuonna lokakuussa Italiassa vierailleena voin kuitenkin lämpimästi suositella myös myöhäisempää syksyä kuten juuri lokakuuta! Tällöin kaupungeissa ei ollut läheskään niin ruuhkaista kuin kiireisimpänä kesäsesonkina ja sääkin oli miellyttävä, noin 20 astetta. Leudolla säällä energiaakin riittää paremmin nähtävyyksien kiertelyyn kuin kuumalla helteellä.

Italiassa eri kaupunkien yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi onnistuu todella helposti! Opintomatkalla ei nähtävä lopu kesken ja suuremmankin porukan kanssa liikkuminen sujuu ongelmitta. 

 

Harkinnassa ulkomaan opintomatka?
Lue lisää Italiasta!

 

Ota yhteyttä