Reykjavik: modernia kaupunkia ja villiä luontoa

Reykjavik - Jennin opintomatka
Islannissa on jokaiselle jotain: modernin, kasvavan kaupungin syke Reykjavikissa yhdistyy sen ulkopuolella alkavaan pysäyttävän kauniiseen luontoon. Lue alta Jennin matkakokemus sekä jutun lopusta löytyvät vinkit jäämaahan ryhmäreissua suunnittelevalle!

4 yötä Reykjavikissa

ALK. EUR 495,- / hlö
4 yötä Reykjavikissa
Kuumia lähteitä, geysirejä, jäätiköitä, suuria laava-alueita, korkeita vuoristomaisemia, mustia rantoja, vehreitä nummia, upeita vesiputouksia... Islannin ryhmähinta sisältää lennot, majoitukset ja aamiaiset.
Kysy tarjous!

 

Syksyllä 2016 sain onnekseni lähteä opintomatkalle Reykjavikiin testaamaan, mitä kaikkea tällä upealla kohteella on tarjottavana erilaisille ryhmille. Lento Helsingistä Reykavikiin kestää vain noin 3,5 tuntia ja olimme ennakkoon vuokranneet auton, jonka noudimme kentältä ja suuntasimme suoraan kohti kuuluisaa Blue Lagoonia.

Opintomatka Reykjavikiin

Blue Lagoonin lämpöön

Blue Lagoon sijaitsee lentokentän ja Reykavikin välissä, ja siksi vierailu on kätevä yhdistää lentokenttäkuljetukseen. Ryhmille voimme varata oman tilausbussin ja yhdistää siihen Blue Lagoon vierailun - ja se todellakin kannattaa! Ilman ennakkovarausta ei nimittäin kannata yrittää Blue Lagoonille, sillä ajanvaraus on nykyään pakollinen. Laguunin turkoosi vesi ja sen ympäröimä maisema oli mykistävä. Lokakuussa ilma oli jo erittäin viileä, mutta pulahdettuamme koko porukalla turkoosiin, höyryävään veteen, ei kylmyydestä ollut enää tietoakaan!

Opintomatka Islantiin

Reykjavikissa huomioitavaa

Matkamme aikana kävimme tarkastamassa useita tarjoamiamme majoituksia Reykjavikissa. Reykjavikin suosio matkakohteena on noussut huomattavasti viime vuosina ja majoitukset täyttyvät hyvin nopeasti, joten varausten kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä! Myös matkabudjetissa kannattaa huomioida Reykjavikin suhteellisen kallis hintataso, eli ruokailuihin ja muihin menoihin pitää varautua ennakkoon. Varaammekin usein ryhmille myös ruokailuja ja ohjelmaa ennakkoon, jolloin matkabudjetti on helpompi arvioida jo ennen matkan alkua.

Ryhmämatka Islantiin
Reykjavikissa on paljon erilaista tekemistä ryhmille

  • Kävimme matkamme aikana katsomassa Islanninhevosia tilalla, jossa on mahdollista varata ryhmillekin ratsastusta.
  • Vierailimme myös Reykjavikin Escape Roomissa, joka oli erittäin mukaansatempaava kokemus! Ulospääsyä yhdessä ratkoessa unohtaa kaiken muun ja ratkaisujen oivaltaminen tuo voitonriemua.
  • Lisäksi kävimme yhtenä iltana veneretkellä katsomassa revontulia. Revontulien ollessa luonnonilmiö, eivät järjestäjät voi taata revontulien näkyvyyttä, mutta me olimme onnekkaita ja pääsimmekin ihastelemaan vihreitä revontulia retkemme aikana.
  • Tarkoituksemme oli myös yhtenä päivänä lähteä veneretkelle katsomaan valaita, mutta saimme kyseisenä aamuna tiedon, että sääolosuhteiden vuoksi valasretki oli peruttu. Ilma on Reykjavikissa oikukas ja vaihteleva, joten kannattaa varautua siihen, että varauksista huolimatta retkiä joudutaan toisinaan perumaan. Me emme kuitenkaan jääneet murehtimaan peruutusta liikaa, vaan käytimme ajan hyödyksi ja kävelimme ympäriinsä kaupungin keskustassa aistimassa hilpeää islantilaista tunnelmaa!

Reykjavikin värikkäät talot | KILROY

Islannin villi luonto | KILROY

Kultainen kierros

Viimeisenä päivänä kävimme vielä kultaisella kierroksella, joka oli ehdottomasti koko reissun kohokohta! Kultaisen kierroksen merkittävimmät pysähdykset ovat Geysirin ja Strokkurin kuumat lähteet, Gullfossin vesiputous ja Þingvellirin kansallispuisto, joka sijaitsee Euroopan ja Amerikan mannerlaattojen törmäyspisteessä. Suosittelen kyseistä päiväretkeä ihan jokaiselle Reykjavikissa vierailevalle. Kokemusta on vaikea kuvailla sanoin, se on ehdottomasti nähtävä ja koettava itse!

Reykjavikin ryhmämatkan muistilista:

  • Blue Lagoon yhdistettävissä näppärästi tilausbussilla lentokenttäkuljetukseen. Ennakkoajanvaraus pakollinen!
  • Majoitusten suhteen kannattaa olla ajoissa liikkeellä
  • Ruokailut ja ohjelmat voidaan varata etukäteen, mikä helpottaa ryhmien matkabudjetin suunnittelua
  • Oikukas sää voi muuttaa suunnitelmia

 

Kiinnostaako opintomatka Reykjavikiin?
Lue lisää kohteesta
Ota yhteyttä