Lukion opintomatka Espanjaan | 2015

Lukion opintomatka Espanjaan
Viikon matka, 21 lukiolaista ja kaksi opettajaa. Lue alta, minkälainen kokemus ulkomaan opintomatka oli Kiviniityn Lukiolle!

Miksi opintomatkalle Espanjaan

Ulkomaanmatkat lukiossa ovat monella tapaa hyvin kasvattavia ja opettavia kokemuksia. Kielitaito karttuu, kulttuurien ymmärrys laajenee, itseluottamus kohenee.

Olen reissannut oppilasryhmien kanssa useissa kaupunkikohteissa. Barcelonassa en ollut ennen käynyt, mutta vaihtoehtona se vaikutti monipuoliselta, kulttuuriltaan rikkaalta kaupungilta, jossa on tekemistä ja näkemistä koko viikoksi.

Viikko ohjelmaa Barcelonan sydämessä

Viikon aikana tutustuimme Barcelonan kansallismuseoon, Katalonian historialliseen museoon, nykytaiteen museoon. Kävimme myös Gaudin puistossa ja Sagrada Familiassa sekä Barcelonan katedraalissa. Kaupungin satama, uimarannat sekä eläintarha olivat myös kohteinamme. Kaupungin ulkopuolella tunnin junamatkan päässä Barcelonasta kävimme Mont Serratissa, joka oli todella vaikuttava kohde!

Kohteet olivat yleisesti ottaen onnistuneita, mutta usein oli tarjolla vain espanjan- ja katalaaninkieliset opasteet, joka hieman rajoitti kokemusta.

 Barcelona, Gaudi Sagrada Familia

Matkajärjestelyt ja tulevaisuuden reissut

Yhteistyö KILROYn kanssa toimi erinomaisesti, vaikka lähtijämäärän kanssa tuli monia muutoksia ennen matkaa. Lennot sujuivat moitteetta ja hotelli oli sellainen kuin olimme olettaneetkin sen olevan. Ohjelma toteutui kaikilta osin erinomaisesti.

Seuraava matka oppilaiden kanssa suuntautuu taas Lontooseen. Oppilaat ovat toivoneet sitä ja se on kohde, jossa kulttuuritarjonta on loppumaton ja josta löytää joka kerran jotain erilaista!

Heikki Nisonen
Kiviniityn Lukio

Haluatteko tekin lähteä Barcelonaan?
Pyydä tarjous!

 

Ota yhteyttä