Opintomatka Bostoniin

Opintomatka Bostoniin - Boston on oiva purjehduskaupunki
 

Opintomatka Bostoniin

Boston on upea kaupunki opintomatkakohteena. Kaupungissa on joitakin Yhdysvaltojen parhaiten säilyneitä historiallisia rakennuksia, joilla kaikilla on tarinansa kerrottavanansa. Boston on jopa yllättävänkin puhdas kaupunki, jossa on helppo liikkua kävellen ja jossa historiallinen arkkitehtuuri yhdistyy mielenkiintoisella tavalla moderneihin mukavuuksiin.

Boston oli keskeisessä roolissa nykyisen Amerikan Yhdysvaltojen synnyssä. Bostonin rikas ja merkityksellinen historia on läsnä kaikkialla niin katukuvassa kuin kaupungin ilmapiirissäkin. Historian lisäksi Bostonista löytyy väriä sen monimuotoisuuden ja monikulttuurisuutensa ansiosta: monet eri etniset ryhmät, kuten italialaiset, iralntilaiset, puertoricolaiset ja kiinalaiset maahanmuuttajat, ovat löytäneet kodin Bostonista jo useiden sukupolvien ajan.

Freedom Trail

Neljä kilometriä pitkä punatiilinen reitti, jonka jokainen paikallinen tuntee nimellä Freedom Trail, kertoo USA:n verisestä matkasta vapauteen. Tulkitseepa sitten reitin punaisen värin suoraan symbolisoivan Yhdysvaltain vapaussodassa vuodatettua verta tai ei, on Freedom Trail täynnä historian tapahtumia, jotka pysäyttävät ja pistävät miettimään. Matkan varrelta löydät 16 historiallisesti merkittävää monumenttia ja paikkaa, joiden tarinat ulottuvat huomattavasti tätä Bostonin keskustassa kiertävää konkreettista polkua pidemmälle.

Opintomatka Bostoniin - Freedom Trail

Voit kävellä ryhmäsi kanssa reitin läpi muutamassa tunnissa tai käyttää siihen useita päiviä riippuen kuinka syvällisesti haluatte tutustua eri kohteisiin ja niiden tapahtumiin. Reitti alkaa kauniista Boston Common -puistosta, joka on USA:n vanhin kaupunkipuisto ja joka kuvastaa hyvin ominaisesti bostonilaisuutta: paikalliset ovat aina kokoontuneet Commoniin niin juhlimaan kuin protestoimaankin. Puistossa järjestetään myös useita vuosittaisia festivaaleja, joten tarkista etukäteen puiston tapahtumakalenteri ja hyödynnä sen ohjelma opintomatkalla.

Boston on monella tapaa vastakohtien kaupunki. Kotoisat ruskeiden talojen naapurustot elävät sopuisasti rinnakkain kiiltävien pilvenpiirtäjien business-kortteleiden kanssa, ja ilmiselvästä vastakkaisuudesta huolimatta kaikki jotenkin sopii yhteen. Huolitellut ostoskadut (kannattaa katsastaa ainakin Newbury Street) ja karkean ronski teollisuus-look muodostavat niin ikään harmonisen kokonaisuuden ja juuri tällaiset kohtaamiset ovat alleviivatusti bostonilaisuutta. 

Freedom Trail -kohokohdat

 • Paul Revere House
 • King's Chapel
 • USS Constitution
 • Massachusetts State House
 • Old State House
 • Faneuil Hall

Näkemistä, kokemista ja opittavaa Bostonissa:

Freedom Trailin lisäksi Bostonilla on paljon muutakin tarjottava opintomatkalaisille. 

 • Suuntaa kävelylle viktoriaanisten punatiilisten talojen naapurustoon ja aisti 1800-luvun tunnelmaa.
 • Kiertele Beacon Hillin alueella ja käy vähintään ikkunaostoksilla Newberry Streetillä.
 • Käväise eri etnisten ryhmien naapurustoissa. Bostonista löydät mahtavia italialaisia ravintoloita sekä tunnelmallisia irlantilaispubeja. 
 • Trendikäs South End pursuaa hyväntuulisuutta, kahviloita ja ravintoloita. Alue tunnettiin ennen rähjäisenä ja ei-niin-turvallisena, mutta nykyään se on aivan uusissa sfääreissä ja erittäin suosittu paikallisten keskuudessa. 
 • Vierailu Harvardissa, maailmankuulussa yliopistossa, on helppo toteuttaa: lyhyt junamatka vie sinut ja ryhmäsi Bostonin keskustasta suoraan Harwardin porteille, Cambridgen lähiöön.
 • Fenway Park ja baseball-peli kuuluvat olennaisesti Bostoniin. Jos vain suinkin mahdollista, kannattaa lähteä ja tutustua aitoon amerikkalaiseen urheilukulttuuriin paikan päällä. Amerikkalaiset rakastavat urheilua, erityisesti suuria urheilutapahtumia, ja Bostonissa harva asia on isompi kuin baseball ja kaupungin oma joukkue Red Sox. 
 • Huikea Museum of Fine Arts on vierailukohde, jolle kannattaa varata aikaa. Museo perustettiin vuonna 1876, ja nykyään se on yksi USA:n suurimmista taidemuseoista. Museon teosteon tunnettuihin nimiin lukeutuvat Monet, John Singer Sargent, Van Gogh, Cézanne ja Winslow Homer. Lisäksi museo on kuuluisa kattavasta kokoelmastaan egyptiläisiä taideesineitä. 

Opintovierailuja Bostonin ulkopuolella

Bostonissa riittää näettävää, koettavaa ja opittavaa, mutta jos aikataulunne antaa periksi, on lähitienoilla vielä paljon lisää mielenkiintoisia opintovierailukohteita. 

 • New York odottaa vierailijoita noin 4 tunnin bussimatkan päässä Bostonista. Näiden kahden kaupungin yhdistäminen onnistuu kätevästi ja vaivatta. Kerro toiveistasi, niin annamme vaihtoehtoja ja ehdotuksia, joista löydät varmasti sopivan kokonaisuuden ryhmällesi.
 • Jos hakusessa on hieman erilaisia maisemia ja tunnelmia, niin Cape Cod, Nantucket ja Marthas Vinyeard ovat juuri sopivia vaihtoehtoja. Suuntaa ryhmäsi kanssa monen amerikkalaisen lomakohteisiin ja aisti paikallista rantalomatunnelmaa. 
   
Pyydä tarjous
Aloita

 

ISIC - Kansainvälinen opiskelijakorttiKansainvälinen opiskelijakortti ISIC Bostonissa

Opiskelijat saavat ISIC-kortilla monenmoisia alennuksia niin museoiden sisäänpääsyistä kuin kahviloista ja ravintoloistakin. Kurkkaa ISIC-kortin alennuksia USA:ssa ja paina parhaat mieleen omaa opintomatkaanne ajatellen... Kun varaat opintomatkan kauttamme, saa koko ryhmä ISIC-kortit kaupan päälle ja opettajille tietenkin ITIC-kortti

 

Ota yhteyttä